Bannerünk

BannerFans.com

starwarsblog.pbcst

Sziasztok, ez egy olyan blog ami a Star Wars és a Clone Wars világával foglalkozik. Főként szereplő értékeléseket láthattok itt, de vannak még videók és történetek is. Mindenkinek jó időtöltést a blogon, és az erő legyen veletek! Elérhetőség: starwarsblog.pb@gmail.com

Friss topikok

  • Cpt.Rex: "A lelki béke hazugság, csak a szenvedély létezik. A szenvedélyből erőt merítek, az erő révén hata... (2011.07.23. 23:16) Mi a kedvenc Star Wars-os idézeted?
  • _Bornholm_: Bár nem kifejezetten vagyok Star Wars rajongó, mint igazi kritikust, nagyon is érdekel. Érdekes, k... (2011.01.27. 18:45) Kyle hadnagy kalandjai - Polis Massa
  • barkó: @SuperGalaxys: Kicsit teátrális volt, nem? Valami konkrét, és normális dologra gondoltam. Mondjuk,... (2011.01.04. 19:37) Bocsánat!
  • kav12: @Ariza: hm... oké, elküldöm a Landosakat ;) (2010.10.07. 18:23) Könyvajánló - Kirajzás
  • Ariza (törölt): @Cody1991: oksa értjük:) (2010.09.30. 22:06) Még egy társoldal!!!

Top 3 karakterek

1. Helyezett(megosztva): Cad Bane, Anakin Skywalker - 98%

 

 

 

2. Helyezett: Boba Fett - 95%

 

3. Helyezett: Thrawn főadmirális - 91%

 

Kyle hadnagy kalandjai - Polis Massa

barkó 2011.01.25. 20:06

  Rell Kyle sietett a főparancsnok irodájába. Kinézett az egyik ablakon, és látta a Polis Massa nevű aszteroida terméketlen felületét. Elszomorító látvány volt. Mindenfelé kráterek, barna sziklatalaj. Néhány helyi génsebész, és orvos mellett haladt el, akiket megtűrtek ezen a Birodalmi bázison. A parancsnoki iroda ajtaja előtt két rohamosztagos állt. A folyosón fekete, egyszerű székek voltak felállítva, amiken több ember is ült. Voltak ott ellátmányosok, flottakatonák, rohamosztagosok, mérnökök, helyi, és birodalmi orvosok, de még egy-két Árnygárdista is képviseltette magát. Kyle az órájára nézett. Egy órával korábban jött a jelentésével. Helyet foglalt az egyik orvos mellet, akinek rangjelzése őrmesteri fokozatról árulkodott. Kyle lazán tisztelegett neki. Az őrmester feszesen felállt, és tisztelgett. Kyle ugyanis zászlós volt. Ha minden igaz, akkor most fogják előléptetni hadnaggyá…

 Kyle elhelyezkedett a székben, ölébe vette adattábláját, és elmélyülten kezdett olvasni egy műszaki katalógust, amit nemrég töltött le a bázis könyvtárából. Egyre többen mentek be, és a sor egyre arrébb ült a székeken, Kyle szintén. Majd végül meghallotta a hangot:

- Kyle zászlós, Ön jön.

Kyle az övére akasztotta az adattáblát, tisztelgett a rohamosztagosoknak, és belépett az ajtón. Rögtön feszes vigyázz –ba vágta magát. A parancsnok az asztala mögött ült.

- Kyle zászlós… Magát remek mérnökként minősítve, és több érdemrendet is megkapva küldték ide… De én úgy érzem, hogy maga nem csinál, semmit.

- Zeerow ezredes, ez nem teljesen igaz. Átmodelleztem a tankokat, megjavítottam a hajtóművüket, és a lebegtető generátorukat. Átalakítottam, hogy az aszteroida kicsi vonzásában is jól működjenek, és főleg, hogy légmentesen záródjanak. A bázis második és harmadik részének megtervezésében is engem hívtak, és azt is tökéletesen megoldottam. Úgy érzem, hogy amit Ön mondott, ezredes, egy kicsit igazságtalan volt velem szemben.

- Talán, Kyle. De, ha rajtam múlna, most ezért a kifakadásért nem kapná meg, de… A flottánk itteni parancsnoka, Nat kapitány, aki sajnos a felettesem, megparancsolta, hogy amit idáig tett, azért léptessék elő. Gratulálok, Kyle hadnagy. Illetve nem gratulálok. Véleményem szerint… Megírom a központi részlegnek, és meg fogja kapni az új rangjelzését.

- Köszönöm, Uram.

- Szívesen… Izé – Hirtelen szörnyű vijjogás hallatszott. A vészjelzők egyike lehetett.

- Valamelyik vészjelző lehet… - találgatott Kyle – Talán a tűzjelző… vagy megsérült a burkolat…

- Nem – szólt határozottan az ezredes, miközben elővette apró, a felderítő-járőröknek, és főtiszteknek gyártott sugárvetőjét, és így folytatta – Az Endor összes fáját d*****k fel nekem, ha ez nem a támadást jelző sziréna… Kyle, mit áll itt, menjen és harcoljon.

- Hol – kérdezte Kyle kicsit ijedten a hitelen hangulatváltásoktól.

- Menjen, és szerezzen sofőröket a tankokba! Vagy valami. Azután, trombitáljon össze néhány rohamosztagost, és mesterlövészt… Meg mérnököket, és pilótákat. Valamelyik teremben állítson fel védőbarikádokat.

- Igenis!

- Leléphet.

Kyle megfordult, és elrohant…

 Befordult a sarkon, és két barátjába ütközött, akik a párhuzamos folyosóról fordultak be. Zem és Plock őrmesterek voltak. Szintén mérnökök. Plock szólalt meg előbb:

- Te is a Kegyelmes Úrtól jössz?

Kyle összevonta a szemöldökét sisakja alatt:

- Csak nem Zeerowra gondolsz?

- Ki másra – kontrázott Zem, majd rögtön utánozta az ezredes stílusát - Zem, Plock! Keressék meg azt a hadsereg-réme Kylet, és állítsanak fel valahol barikádot, vagy a Mustafar láváját fogom maguknak beönteni!

- Oké! Szóval, hova megyünk? – kérdezte ekkor Plock.

- Hát, én és Zem megcsináljuk a barikádot a hátsó raktárban. Te hozz ide két mesterlövészt, a nevük: Stent és Smug. Utána hozz oda két pilótát, és néhány rohamosztagost… Várj, te csak a mesterlövészeket.

 Kyle, és Zem megcsinálták a raktárat, miközben Plock hozta a két mesterlövészt.

- Ti maradjatok itt – szólt Kyle, a két mesterlövészhez, akik a barátai voltak.

Kyle elindult a bázison, hogy szerezzen néhány rohamosztagost. És kibe botlott? Ismét egy barátjába, Plu őrmesterbe, aki osztagát hozta. Plu, és osztaga szintén Kyle barátai közé tartoztak. Az osztag tagjai: Plu őrmester, Pant, Flag, Knowo, Csákány, Crest, és Zella.

- Plu, hozza az osztagát a hásó raktárba. Ott állítottunk fel kordont, illetve menekülési hajókat. Várjon, maga, és két embere jöjjön velem. Elmegyünk még néhány dologért.

Kyle összeszámolta még teendőit. A csapatszállítóhoz, ami a raktárban volt, pilóták is kellenek, élelem, innivaló, muníció. Eközben Plu intézkedett:

- Flag, Crest, gyertek velem, és a zászlóssal. A többiek menjenek a hátsó raktárba.

A csoport kettévált. Kyle tovább intézkedett:

- Flag, maga jöjjön velem, Plu, maga hozzon Crest –tel innivalót, és ételt. Mármint vigyék a raktárba.

Mikor a két rohamosztagos elment, Flag odafordult Kylehoz:

- És mi, zászlós?

- Hát, Flag, mi megyünk, és viszünk muníciót.

 Tíz perccel később Kyle hihetetlenül átkozódott, Flag szintén. Már a tízedik ládát emelték a motoros targoncára. A ládákban fegyverek, és lőszer volt, rakéták, gránátok, rakétavetők, karabélyok, kis rövidcsövű fegyverek, lángszórók, gránátvetők, nehéz sugárpuskák, rohampuskák. Mindegyik láda legalább hetven kilogramm volt. Még két férfinak is sok. Mikor felpakolták a harmincadik ládát, Kyle megszólalt:

- Elég, Flag, elég. Menjünk.

- Igenis, Uram.

Kyle beült a vezetőülésre, míg a rohamosztagos a mellette lévő ülésre telepedett. Ekkor rázkódott meg először a bázis. A saját ütegek lőttek. A rázkódástól azonban a ládák egy kis része leesett. Flag durván káromkodott.

 Mikor ismét felpakoltak, és lekötötték a ládákat, visszamentek a raktárba, és kipakoltak. Ekkor jutott eszébe Kylenak a könyvtár. A bázis könyvtára! Mennyi tudás van ott felhalmozva… És ha azok elvesznének…

- Flag, jöjjön velem. Kiürítjük a könyvtárat. Nem kellene odavesznie a sok tudásnak.

- Igenis, Uram.

Kirohantak, egyenesen a könyvtárba, ami nem volt túl messze. A rohamosztagos hitetlenkedve állt meg:

- Uram, tisztlettel: Hogy fogja ezt a sok holot elvinni?

- Egyszerű! Van nálam egy nagy tárhelyű diszk. Arra felmásolom az egészet.

Két perc alatt megvolt. Ekkor elkezdtek visszarohanni. És szembejött velük két TIE-pilóta, akiket csak jelzéseikről ismert Kyle. Ting és Ain volt a két pilóta.

- Hé, maguk. Jöjjenek velem.

Ezután még Rosstcok katonaorvossal találkoztak, aki igazából rohamosztagos volt, de tovább képezték felcsernek, és helyszíni sebésznek. Most is páncéljában volt, amelynek vállapján volt feltüntetve az évezredek óta használt vörös kereszt. Egy rohamosztagos vörös kereszttel, fehér orvosi táskával, és övére különböző injekciókat függesztve.

- Rosstock, jöjjön velem. Szükségünk van orvosra is. A hátsó raktárban gyülekezünk.

Mire visszaértek, egyben volt a csapat, a hajóba berámoltak, a barikádok álltak, és mindenki harcra készen állt. Ekkor megszólalt az odahozott nagy adóvevő. Nat kapitány, a flotta parancsnoka jelentkezett be:

- Itt Nat kapitány, Zeerow ezredesnek, és a többi földi parancsnoknak. A flottánkat mindjárt szétverik, és Voller admirális flottája legfeljebb két nap múlva tud ideérni. És az aszteroidákat még nem számoltam bele. Szóval készüljenek fel három vagy négy napra.

Ennek hallatára az egyik mesterlövész, a sisak miatt nem látszott, hogy melyik, durván káromkodott.

 Hamarosan még rosszabb hír jött meg: Zeerow ezredes meghalt az összecsapásokban. Az első sorban harcolt, de a túlerő legyőzte. Hamarosan kiderült, hogy csak súlyosan megsebesült, és a transzporttal kimenekítették. A lángba borult birodalmi flotta is elmenekült.

 Kyle felkapta karabélyát, és hátrarohant, a kibontatlan ládák felé. A barikádok előtt a rohamosztagosok álltak, és lövöldöztek az ellenségre. Még egy embert sem veszítettek, ellenben a lázadók már legalább húszat. Kyle kicsomagolta az első ládát: rakéták, rakétavetők. A másodikban pedig egy lézergápágyú egyik része volt. A harmadikban pedig az állványzata, és a többi része. Ekkor támadt az az ötlete, hogy összeszereli a kettőt. Két óra alatt készen volt. Megnézte, hogy még mi hiányzik. Kerekek. Fél óra. Pajzs. Másfél óra. És ekkor kijött egy furcsa gépezet: Lézergépágyú, és rakétavető, pajzzsal, és kerekekkel, a mozgathatóság kedvéért. Kyle előretolta, és elkezdet lőni. A lázadók ordítva rohantak el a rakétákat lövő, és halált osztogató gépezet elől. A pajzs miatt nem is volt ellene esélyük, mert karabélyokkal nem lehetett elbánni egy ilyen pajzzsal. Hamarosan egy rohamosztagos, Pant, átvette az ágyút. Ekkor történt, hogy Flaget eltalálta egy lázadó katona, és fölé hajolt, hogy lelője. Kyle dühösen fejbe lőtte. Gyorsan odarohant Flaghez, és elvonszolta. Csodák-csodája, nem találták el. Flaget odahúzta a sebészhez.

- Rosstock, csináljon vele valamit.

- Sajnálom, hadnagy, nincs több semmiből. Már az összeset elhasználtam. És muníció sincs.

- Hát… Akkor segítsen felhozni a hajóra.

Felvonszolták Flaget a hajóra, majd kyle intett a pilótáknak, és a mesterlövészeknek. A pilóták előkészültek a felszállásra, a mesterlövészek, és a három mérnök, Kyle, Zem, és Plock pedig elkezdték felpakolni az élelmet, és italt. Azután a muníciót. Kyle odaszólt Plu őrmesternek, hogy hagyjon hátra egy rohamosztagost, és a többiek szálljanak fel. Azonban Kylenak is voltak ötletei. A rohamosztagosok, Pant nélkül, és Plu vezetésével felszálltak a hajóra. Pant, még mindig a gépágyúval lövöldözött. Kyle odarohant a gépágyúhoz, és elkezdte hátrafelé húzni. Pant rögtön rájött, hogy a hajót akarja fedezni. Kyle megérintette Pant vállát, és intett, hogy szálljon ki. Majd, mikor Pant kiszállt, kezével mutatta, hogy lőjön. Pant elkezdte fedezni Kylet, aki elvágta a hűtővezetéket, megfordult, megragadta Pant karját, és elkezdte húzni a hajó felé. Egymás mögött dübörögve rohantak fel a komp rámpáján. A komp ajtaja becsukódott, és a komp felszállt. Nem volt könnyű átjutni az ellenséges vadászok, és csatahajók között, de valahogy mégis sikerült. Kyle, a bázis adattárával, és a bázis könyvtárával, amiket lemásolt, majd törölt, a zsebében, néhány ember vezetőjeként, és megmentőjeként, elégedetten hátradőlt a raktérben. Még valami eszébe jutott:

- Ting, Ain! Merre tartunk?

- Egyenesen Coruscantba. Vagy van más parancsa, Uram?

- Igen. Keressük meg Voller admirális flottáját. Fontos információink vannak, és sebesültjeink is – nézett végig a kicsit megtépázott rohamosztagosokon.

- Igenis, Uram.

És Kyle zászlós, egy kis kompon, barátaival körülvéve menekült el a biztos pusztulástól.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarspbcst.blog.hu/api/trackback/id/tr592613321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Bornholm_ 2011.01.27. 18:45:51

Bár nem kifejezetten vagyok Star Wars rajongó, mint igazi kritikust, nagyon is érdekel. Érdekes, kissé furcsa, ám nagyon jó történet.
süti beállítások módosítása